Vapaa-aika, tauko ja latautuminen

Hyvin pian ryhmäkeskustelumme kiertyi ajanhallintaan, kiireeseen, työelämään ja arkeen. Kuinka voisimme luoda hektiseen päivään rennon hetken, jolloin lataudumme ja rentoudumme enemmän kuin kitkerää taukokahvia juodessamme?

Arjen kiireessä täytyy toisinaan pysähtyä, ottaa oma hetki ja antaa ajatusten virrata ilman kellokorttia, herättää aistit ja olla läsnä. Noina pieninä hetkinä mieleen nousee pakottamatta luovia ajatuksia, joista voi syntyä uusia innovaatioita. Jollekin paikka voi olla sauna, toiselle suihku. Kolmas tekee käsitöitä samaan aikaan kun mieli rentoutuu ja kutoo uusia ideoita.

Voisiko rentoutumisen ja oman ajan tilan luoda avokonttoreita suosivaan työmaailmaan tai minne tahansa kiireen ja ihmisten keskelle? Onko tilan oltava fyysinen vai riittääkö aistien stimulointi: kuva, ääni, tuoksu, tuntoaisti rentouden saavuttamiseen?

 


 

lojumo

 


 

aistielamyspolku

 


 

aikamo